Skjøt inn 24 millioner - rådgiverne tok halvparten

Kunder med ingen eller liten erfaring ble ifølge Finanstilsynet rådet til å investere i høyrisikoprodukter med svært høye kostnader.

To menn i dress - Foto: AP
Personlig økonomi

Finanstilsynet konkluderer med at svenske Oak Capitals filial i Norge har "begått alvorlige og systematiske brudd på kravene til god forretningsskikk".Det skriver DN lørdag, og viser til en fersk rapport basert på stedlige tilsyn fra 1/1 2011 til 30/9 2012.Filialen har ifølge avisen drevet investeringsrådgivning i Norge gjennom agentene Indigo Finans, Justitia Securities, Bos Securities og Alpha Formuesforvaltning (nå Nordica Invest Oslo).182 nordmenn har investert 24 millioner kroner, og blitt belastet med kostnader på i snitt 50 prosent av investert beløp, skriver DN, og legger til at mye av inntektene kommer fra salg av egenproduserte vekstsertifikater.- Vi ser alvorlig på dette. Det er gitt råd om å investere i høyrisikoprodukter med svært høye kostnader til kunder med ingen eller liten erfaring, sier tilsynets seksjonsleder Geir Holen.Avisen fikk ikke kontakt med Oak-ledelsen i går, og agentforetakene er ytterst ordknappe.- Vi har i svært liten grad solgt produkter for Oak Capital, og jeg sluttet i selskapet 1. april, sier Terje Nielsen, tidligere daglig leder i Nordica Invest Oslo.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi