Søndagens aksjetips

Hovedindeksen fortsatte opp og ny all-time high kan være innen rekkevidde, men det er fremdeles en viktig ting som mangler.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Hovedindeksen steg 2,7 prosent i uken som gikk. Oppgangen i juli er på 4,93 prosent.Oslo Børs har da steget 10,8 prosent i år. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 20,8 prosent.Det er da 6,6 prosent opp til tidligere all-time high på 524,37 fra 19. juli 2007.Forrige søndag skrev vi at reaksjonen opp igjen hadde etablert en liten omvendt hode-skulder formasjon som varslet at det var muligheter for ny oppgang til årets høyeste på 496.Men fremdeles mangler en viktig ting.For å gjenskape balansen må oppgangen komme på stigende omsetning. Det skjedde tirsdag, og var et lite lyspunkt, men det brøt ikke trenden med fallende omsetning.Det kan fremdeles bremse den videre oppgangen, men tar omsetningen seg opp kommende uke kan det rense himmelen for skyer en liten stund.Mot ny all-time high? De viktigste nivåene i chartet nå er 496, 482, 470 og 457.457-nivået er fremdeles det viktigste, da et nytt fall og brudd ned vil åpne opp for videre fall til 444, 430, 420 og kanskje 400.Hode-skulder formasjon, med halslinje på nettopp 457-nivået, kan vi imidlertid glemme etter oppgangen i uken som gikk. Men faren er ikke helt over.Kommer det en oppgang til årets høyeste på 496,23 som fremdeles er innen rekkevidde, kan det også etablere en dobbel topp.Men brytes 496-nivået vil det utløse et nytt kjøpssignal, åpne for videre oppgang til 535 og ny all time high.Det er gode muligheter for det i øyeblikket, men det vil se enda bedre ut om videre oppgang nå kommer på stigende omsetning.

Nyheter
Børs