Borten Moe vil kutte i formuesskatten

500.000 færre nordmenn skal måtte betale formuesskatt med Senterpartiets opplegg.

Ola Borten Moe - Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Nestleder Ola Borten Moe og Senterpartiet foreslår at bunnfradraget i formuesskatten heves fra 870.000 til 2,5 millioner kroner, skriver DN.Ifølge Borten Moe vil det føre til at 500.000 nordmenn slipper å betale formuesskatt. Bortfallet av inntekter til stat og kommune er beregnet til fem milliarde kroner, tap som skal kompenseres for gjennom økte statlige overføringer.- Etter vårt syn bør det legges enda bedre til rette for at det skal være mulig å bygge opp kapital og verdier i næringsvirksomhet uten at det blir gjenstand for beskatning - før det har kommet opp på et visst nivå. Det vi foreslår er et viktig bidrag til enkeltmannsforetak og små og mellomstore bedrifter. Vi har hevet bunnfradraget jevnt og trutt siden 2005. Det er en vei som vi ønsker å fortsette, sier Borten Moe til avisen.

Nyheter
Politikk