Salget av nye boliger har fått seg en knekk, særlig i Oslo. Hovedstadens andel av det totale nyboligsalget i landet falt fra 13,3 prosent i fjor til åtte prosent ved utgangen av juli i år. Det betyr en nedgang på 40 prosent, skriver Dagens Næringsliv.- Oioioi, det var stygge tall, sier adm. direktør i Boligprodusentenes forening, Per Jæger, til avisen.Ifølge Jæger tilsier fremskrivinger av befolkningsveksten at det egentlig burde bygges 7000 nye boliger i Oslo i år.- Hvis denne trenden fortsetter, så ligger vi an til maksimalt 3000-4000 boliger, og da må takten ta seg opp vesentlig fra det som er i dag, påpeker han.- Nå er toppen nådd. Det er blitt for dyrt. Boligbyggerne har betalt for mye for tomter, og klarer ikke rasjonalisere kostnadene. Da blir det for høye priser på boligene. Bankene bremser selvfølgelig også ut mot boligkjøperne, sier samfunnsøkonom i Prognosesenteret, Kjell Senneset, til DN.