Delphi-forvalter går for Nokia, fire aksjer ut

Delphi-forvalter Stig Tønder gjorde flere grep i porteføljen i sommer.

Stig Tønder. Foto: Finansavisen.
Personlig økonomi

Forvalter Stig Tønder slo markedet med sitt Delphi Global-fond i juli.Mens referanseindeksen MSCI World NTR la på seg 2,0 prosent, klarte Tønder 3,0 prosent. Ved utgangen av årets syvende måned lå han dog noe bak - 20,45 vs. 21,29 prosent.Akkurat nå (per 19/8) er fondet i pluss med 20,24 prosent i 2013.Les også: Olje og laks ødela for Delphi-forvalterI juli-oppsummeringen trekker Tønder frem farmasi, konsum (spesielt bilrelaterte selskaper) og finans som porteføljens sterkeste sektorer.Blant de beste enkeltaksjene var finske Sampo, nederlandske Aegon og Philips, franske Valeo og USA-kvartetten Eastman Chemicals, Bank of America, Gilead Sciences og Valeant Pharmaceuticals.I motsatt ende skuffet Microsoft med sine resultater.Tok inn Nokia Tønder tok inn én ny aksje forrige måned, nærmere bestemt finske Nokia.- Vi er av den oppfatning at selskapets kjøp av den resterende delen av nettverksbiten fra Siemens var fornuftig, og vi synes for mye negativt er diskontert inn i aksjekursen, forklarer han.Ellers solgte forvalteren fire mindre poster fondet i juli; amerikanske Ensco og Pfizer, sveitsiske ABB og tyske Siemens.Ifølge Tønder var Nord-Amerika klart største region i Delphi Global ved inngangen til august, med drøye 50 prosent. Asia er midlertidig ute av porteføljen.Delphi Globals fem største investeringer var ved utgangen av juli: Kontanter (4,99 prosent), Bank of America (2,57 prosent), Valeo (2,54 prosent), Starbucks (2,42 prosent) og Valeant Pharmaceuticals (2,36 prosent).Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi