- Formuesskatten har hatt en absurd effekt i REC

- Dette er en av de gode innvendingene mot formuesskatten, sier næringsminister Trond Giske.

Oslo 20120425.Administerende direktør Ole Enger I REC under resultat-fremleggelsen I Oslo Konserthus onsdag.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Åserud, Lise
Personlig økonomi

Mens tilhengerne av formuesskatt mener at skatten ikke har noen betydning for bedriftseiere, kan norske REC-aksjonærer slå fast at formuesskatten for lengst har spist opp verdiene.Det skriver Finansavisen fredag.REC-aksjen handles for rundt 3,10 kroner. Siden børsnoteringen i 2006 har hver aksje gitt opphav til 4,31 kroner i formuesskatt.Mens formuesskattesatsen er 1,1 prosent av ligningsverdiene, har REC-aksjonærene ifølge avisen betalt 150 prosent skatt i forhold til de verdiene de sitter på i dag.- For de aksjene jeg har beholdt fremstår dette som riktig eksempel, og det føles brutalt. Derfor har jeg aldri orket å regne på det, sier tidligere styremedlem Tore Schiøtz.Han får støtte av tidligere teknologidirektør Erik Sauar som mener denne effekten er absurd.- Dette er en av de gode innvendingene mot formuesskatten. Systemet fungerer ikke perfekt, og vi er ikke avvisende til forbedringer, sier næringsminister Trond Giske til Finansavisen.Les hele saken i dagens avis, inklusive uttalelser fra finansminister Sigbjørn Johnsen.

Nyheter
Børs