Fredriksen satte ny rekord - Kjos gikk på en ny smell

Det ble en blandet uke for børsrikingene. For Bjørn Kjos gikk det ikke så bra.

Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Verdien av alle aksjene på Oslo Børs steg med 1,8 milliarder kroner til 1.745 milliarder kroner sist uke.Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det imidlertid nok en uke med meget blandet utvikling. Aksjene til 8 av børsrikingene falt, mens syv hadde oppgang.For de 8 med nedgang falt verdien på aksjene med 767 millioner kroner. De syv med oppgang økte med 1.144 millioner kroner, og størst oppgang hadde Kristian Siem og John Fredriksen. Kristian Siem fikk et skikkelig løft etter at Subse 7 la frem bedre kvartalstall enn ventet.I tillegg bidro oppgangen i RCL til at det ble en god uke for Wilhelmsen-familien og oppgangen i REC løftet verdien på aksjene som Jens Ulltveit-Moe kontrollerer med 57 millioner kroner.Fredriksen opp - Kjos ned John Fredriksen satte ny årsrekord igjen for andre uke på rad, sammen med Oslo Børs som også steg til ny årsrekord onsdag.Ved inngangen til året hadde John Fredriksen aksjer på Oslo Børs for 35 milliarder kroner. Nå er det over 46 milliarder kroner, men noe av dette kommer som en følge at han blant annet har kjøpt seg opp i Marine Harvest.Tre milliardærer fikk det imidlertid tung. Stein Erik Hagen, Kjell Inge Røkke og Bjørn Kjos mistet tilsammen 590 millioner kroner.Norwegian har falt hele 26,7 prosent fra toppen og børsverdien er barbert med 3 milliarder kroner, siden 3. juni.I begynnelsen av juni hadde Bjørn Kjos aksjer i Norwegian for knapt 2,4 milliarder kroner. I løpet av sommeren er verdien på aksjene hans redusert med godt over en halv milliard kroner, og Kjos er ikke lenger mangemilliardær.De 15 rikeste Blant de som ikke er inne blant de 15 ligger Ole Peter Lorentzen høyt på listen. Opera steg til ny all-time high sist uke og verdien på aksjene hans økte med 74 millioner kroner, til 622 millioner kroner.Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 104,7 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 108,9 milliarder kroner.De 15 med milliardverdier på Oslo Børs står da for 6 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens de 25 rikeste tilsammen står for knapt 6,2 prosent.Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 13 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 15 prosent.(Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste

Nyheter
Næringsliv