Nordmenn pusser opp til ingen verdens nytte

Nordmenn pusser opp for milliarder årlig, men vi tar oss ikke råd til de viktigste utbedringene.

Visning. Prospekt. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.
Personlig økonomi

Vi bruker milliarder på estetiske oppgraderinger og praktiske løsninger, men mangler kunnskap om lønnsom bruk av oppussingskronene, skriver Dagens Næringsliv.Ifølge tall fra Prgnosesenteret kommer vi bare i 2013 til å bruke hele 64 milliarder kroner på oppussing. En ny undersøkelse fra Sintef Byggforsk viser imidlertid at færre enn én av ti huseiere bruker penger på nødvendige utbedringer.Differansen mellom antall skader og antall utbedringstiltak er ifølge rapporten størst i kjellere og på grunnmurer, mens Sintef-forskerne fant fakrisk de mest omfattende skadene på bad og i vaskerom som allerede er renovert.Forskningsleder Birgit Risholt vil ifølge avisen nå komme med en kraftig advarsel til alle som er på boligjakt.- Det er like sannsynlig at et hus som fremstår som moderne og oppusset har feil og mangler, som dersom huset ikke har gjennomgått en slik oppgradering, advarer hun.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringseiendom