Det er fortsatt mest svinekjøtt å finne på matbordet, men dersom utviklingen fortsetter, vil fjærkreene overta ledelsen innen 2020.I fjor ble det satt til livs 114 millioner tonn svinekjøtt, noe som var 1,5 prosent mer enn året før.Samtidig ble det spist 106 millioner tonn kyllingkjøtt, og det var 2,5 prosent mer enn året før, skriver The Economist.Det handles nå mer kyllingkjøtt enn svinekjøtt over landegrensene, henholdsvis 13,3 millioner tonn mot 7,2 millioner tonn.Bakgrunnen for kyllingens økende popularitet, er ifølge eksperter at stadig flere mennesker i utviklingsland får råd til kjøtt på matbordet.Kylling er aller rimeligst, ganske enkelt fordi det koster mindre å produsere 1 kilo kyllingkjøtt enn 1 kilo svine- eller storfekjøtt.Nederlandske Rabobank anslår at produksjonen av kyllingkjøtt vil øke til 128 millioner tonn i 2020. (©NTB)