Forrige søndag skrev vi at det var blitt utløst kjøpssignal med potensial opp til 510,5 og at det hadde økt sannsynligheten for videre oppgang til all-time-high.Hovedindeksen steg 1 prosent sist uke, fra 506,38 til 511,3. Da er det gitt enda et signal om all-time-high kan være innen rekkevidde om ikke lenge.Oppgangen i år er da på 15 prosent og de siste 12 månedene har børsen steget 13,5 prosent.Da er det 2,6 prosent opp til tidligere all-time high på 524,37 fra 19. juli 2007.
Omsetningen faltObs obsOppsummert
Omsetningen falt imidlertid fra forrige ukes snitt pr. dag på 2,5 milliarder kroner til 2,4 milliarder kroner, og selv om oppgangen på torsdag kom på brukbar omsetning, falt den igjen på fredag selv om hovedindeksen steg.Det er dermed fremdeles en ubalanse i utviklingen.Det som blir avgjørende de kommende ukene er utviklingen i RSI-chartet. Nå er den fallende trendlinjen i toppen i ferd med å bli testet. Den må brytes for å signalisere større sannsynlighet for videre oppgang til all-time-high.Kommer den en ny leg ned vil det bekrefte den fallende trendlinjen og samtidig signalisere lavere stigningstakt. Som påpekt de to foregående søndagene er det urovekkende at det stadig settes lavere topper og bunner i RSI-chartet, men så lenge RSI holder seg over 50-nivået er det på kort sikt større sannsynlighet for oppgang enn et fall.Ved korreksjonen er de viktigste nivåene i chartet nå 506, 503,5, 496, 491, 482, 470 og 457.Brudd på et eller flere av disse nivåene vil utløse små salgssignal, men så lenge hovedideksen holder seg over 502 er det fremdeles en god mulighet for videre oppgang til ny all-time-high i år. Mulighetene for videre oppgang til ny all-time high i løpet av de kommende 1 - 3 månedene, ble imidertid litt mindre igjen sist uke.Videre oppgang bør komme på høyere omsetning enn vi så forrige uke, og oppgang bør komme på stigende omsetning samtidig som korreksjoner kommer på lavere omsetning.