Endelig en opptur for Bjørn Kjos - Stolt-Nielsen og Fredriksen steg mest

1 krone ned for Kjell Inge Røkke og 1 øre ned for Jens Ulltveit-Moe. Det blir millioner av det. Og Bjørn Kjos er snart mangemilliardær igjen.

Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Verdien av alle aksjene på Oslo Børs steg med 52 milliarder kroner i verdi sist uke, da børsen steg 2,6 prosentBlant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det oppgang for alle, med unntak av Kjell Inge Røkke og Jens Ulltveit-Moe. Årsaken var at Aker falt med 1 krone og REC med 1 øre.Verdien på aksjene til de 15 rikeste på Oslo Børs steg med 1,6 milliarder kroner og for de 25 rikeste var den oppgang på 2,2 milliarder kroner.Stolt-Nielsen økte mest Nok en gang tok Jacob Stolt-Nielsen innersvingen på de andre. Med en oppgang på 389 millioner kroner knuste han også John Fredriksen med 72 millioner kroner i uken som gikk.Men selv om aksjene til Stolt-Nielsen er blitt 2,3 milliarder kroner mer verdt siden nyttår, er det bare 10 prosent av verdiøkningen på John Fredriksens aksjer, som er på 23 milliarder kroner.Det ble en god uke for Stein Erik Hagen og har er da opp 150 millioner kroner de siste to ukene. Verdien på aksjene hans i Orkla er imidlertid fremdeles 1,1 milliarder kroner mindre verdt enn ved inngangen til 2013, om vi holder utbyttet på 624 millioner kroner i år utenfor.Aker falt 1 krone sist uke og dermed ble aksjene til Kjell Inge Røkke 49 millioner kroner mindre verdt. Aksjene hans i Aker er dermed fremdeles drøyt 1 milliard kroner mindre verdt enn ved inngangen til år, om vi holder utbyttet på 589 millioner kroner fra Aker i år utenfor.Olav Thon og Kristian Siem hadde også en god uke, men Siems aksjer er fremdeles drøyt 100 millioner kroner mindre verdt enn ved inngangen til 2013. Og med REC ned 1 øre mistet Jens Ulltveit-Moe 4 millioner kroner.Bjørn Kjos fikk også en etterlengtet opptur. Da skal Norwegian bare stige 8 kroner på Oslo Børs før han igjen kan kalle seg mangemilliardær.De 25 rikeste Blant de som ikke er inne blant de 15 med milliardverdier gjorde Ole Peter Lorentzen et nytt hopp på 52 millioner kroner i forrige uke.Opera steg til ny all-time high igjen og Lorentzen har da aksjer i Opera for 868 millioner kroner.Dermed passert han også de to som lå foran ham på listen forrige søndag. Det er Anders C G Wilhelmsen og Jan Henry Farstad, med henholdsvis 843 og 816 millioner kroner.Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 119 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for over 124 milliarder kroner.De 15 med milliardverdier på Oslo Børs har da aksjer som tilsvarer 6,5 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens aksjene til de 25 rikeste tilsammen utgjør 6,8 prosent. Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 17 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 15 prosent.(Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste i 2012

Nyheter
Næringsliv