Fjerner restriksjoner for elektronikk på fly

Amerikanske luftfartsmyndigheter sier ja til å fjerne mange av begrensningene på bruken av elektroniske dingser på fly.

Dreamliner-fly fra Boeing - Foto: AP

- Etter hvert vil passasjerer kunne lese e-bøker, spille spill og se film på sine telefoner, nettbrett og datamaskiner i alle faser av flyturen, med svært få restriksjoner, sier den amerikanske luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA).De nye reglene vil ikke åpne for bruken av mobiltelefoner til samtaler underveis.- Vår komité har kommet fram til at de fleste kommersielle fly tåler radiointerferens fra bærbar elektronikk, sa FAA-sjef Michael Huerta på en pressekonferanse torsdag.I noen få tilfeller vil passasjerene bli bedt om å slå av, fordi noen typer landingssystemer til bruk i dårlig vær kan bli påvirket, opplyste Huerta.Reglene for bruk av elektronikk under avgang og landing har vært har vært på plass i 50 år, melder AFP. Etter at reguleringsmyndigheten har sagt sitt, er det opp til de amerikanske flyselskapene å innføre nye regler på sine fly, noe som etter alt å dømme vil skje i løpet av året. (©NTB)