Holberg er i siget - satser på disse aksjene

Holbergs norske aksjefond har fått vind i seilene, og satser på at fire nye aksjer skal fortsette trenden.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Holberg Norge oppsummerte september med en avkastning på 3,4 prosent, og slo dermed referanseindeksen fondsindeksen på Oslo Børs med 2,7 prosentpoeng.Hittil i 2013 (per 30/9) har fondet klart 18,2 prosent avkastning, som er 5,1 prosentpoeng foran referansen.Fasiten siste tre år er ikke like hyggelig. Her har Holberg Norge 0,7 prosent avkastning i snitt per år, mot 9,3 prosent for referanseindeksen.Fire nye aksjer inn I løpet av september måned valgte ansvarlig forvalter Robert Lie Olsen å kjøpe seg inn i fire aksjer, deriblant riggnykommeren på Oslo Børs - Odfjell Drilling.- Odfjell Drilling har over tid demonstrert at de er blant de beste til å drifte rigger og har en sterk industriposisjon. Verdsettelsen fremstår som attraktiv om vi løfter blikket, med en forventet P/E på 6,5 i 2015, mot 16 for inneværende år.- Drivere for inntjeningsvekst vil være fornyelse av kontrakter på høyere rater og oppstart av Deepsea Aberdeen, heter det i en fondskommentar.Fondet valgte også å satse på Kongsberg Gruppen.- Selskapet har utviklet seg til å bli en verdensledende teknologibedrift innenfor sine områder og har klart å overføre dette til god lønnsomhet og er i netto kontantposisjon.- Vi opplever at det er tatt høyde for fall i inntekter i forsvar de kommende årene med en prising på EV (enterprise value)/EBIT (driftsresultat) på 7,8 for 2013, skriver forvalterteamet, som for øvrig består av Hogne Tyssøy, Jann Molnes, og Tony Fimreite.Fondet møtte selskapets ledelse sist i september, og er etter dette "overbevist om at Kongsberg Gruppen vil forsette å levere god avkastning på kapital fremover".Satser på Spetalen-aksje Holberg Norge har også plukket opp aksjer i Prospector Offshore Drilling, satser innenfor jackup-segmentet, som opererer på grunt vann.- Prospectors to største aksjonærer, Skeie-familien og Øystein Stray Spetalen, har demonstrert tidligere at de kan jack-up-markedet godt gjennom både riggtransaksjoner og salg av selskaper.- Selskapet er høyt belånt gjennom sine forpliktelser, men eiernes historie for å skape verdier for aksjonærene gir oss ytterligere tillit til selskapet, forklarer forvalterne.Til slutt er også Statoil tatt inn i fondet.- Selskapet skulle være godt kjent for våre kunder, og vår begrunnelse er hovedsakelig basert på verdsettelse, fremskritt i leteporteføljen, salg av feltandeler til gode priser og noe mindre investeringsbehov, skriver Lie Olsen & co..- Med det følger også bedring i selskapets evne til å skape verdier aksjonærene, heter det videre.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs