Bedre vær gir økt kjøpelyst

Da været roet seg og desemberlønnen var inne på kontoen, gikk ukehandelen ved landets kjøpesentre opp med hele 45 prosent.

Fra Stovner Senter. Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Den store økningen kom fra uke 49, da uværet bidro til at folk holdt seg unna kjøpesentrene, til uke 50, da været var bedre og lommebøkene velfylte, skriver Virke i en pressemelding. Likevel var omsetningen i uke 50 bare 0,7 prosent høyere enn samme uke i fjor.Virke tror fortsatt årets julehandel vil overgå fjorårets, selv om omsetningen de to første ukene i desember lå halvannen prosent lavere enn året før.Det er den ekstra handledagen i uke 52, som skyldes at lille julaften er på en mandag i år, mens det var en søndag i fjor, som gjør at organisasjonen tror på vekst.- Samtidig viser utviklingen i år og i fjor tydelig at veksttakten i handelen har bremset litt opp. Husholdningene har blitt mer forsiktige, og økt usikkerhet om utviklingen framover har gjort at de sparer mer enn tidligere, sier Virke-direktør Thomas Angell. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv