Christian Ringnes årets osloborger

Christian Ringnes' skulpturpark i Oslo har vært omstridt, men ikke mer enn at investoren og kunstsamleren er kåret til årets osloborger av Aftenpostens lesere.

Christian Ringnes - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Utmerkelsen er en av de mange måtene året vi er i ferd med å legge bak oss, oppsummeres på. Aftenpostens lesere kunne stemme på åtte nominerte, og til slutt var det altså Ringnes som dagen før dagen kunne motta diplomet som beviser at han var den mest populære kandidaten.- Du verden, så flott. Han har jo fått med tørkle i halsen også, sier Ringnes når han får premien, et diplom tegnet av Inge Grødum. Og «han» er i dette tilfellet Oslos skytshelgen St. Hallvard, for anledningen i Ringnes' skikkelse på Grødums tolkning av byvåpenet.Striden om skulpturparken har handlet om langt mer enn smak og behag og de enkelte kunstverkene. Den største motstanden kom fra dem som mente Ekebergskogen ville bli rasert av den nye parken. Nå er parken på plass, og Ringnes har ikke gitt slipp på drømmen om en

Nyheter
Personlig økonomi