DNB Nordic Technology nr 2 av 13.108 fond

- Det er hyggelig å bidra til at folk får seg en sydentur eller litt ekstra pensjon, sier forvalter Anders Tandberg-Johansen.

Tradere på børsen i New York - Foto: AP
Personlig økonomi

DNB Nordic Technology troner øverst på listen over fondene med best avkastning i år, uavhengig av investeringsmandat. Oppturen så langt i år er på 61,2 prosent, viser tall fra Morningstar.- Det er hyggelig å bidra til at folk får seg en sydentur eller litt ekstra pensjon, sier forvalter Anders Tandberg-Johansen til DN.Fondet er på andreplass hvis man ser på avkastning siste 10 år, med pluss 17,60 prosent, bare slått av DNB Navigator (pluss 18,47 prosent). Hele 13.108 fond er med i oversikten.- Vi har hatt endel aksjer i det som var fjorårets tapere, Dell og Hewlett-Packard, men de har løftet seg i år. HP har mer enn doblet seg. Vi hadde også Nokia da oppkjøpet der skjedde, sier Tandberg-Johansen.DNB-forvalterne tror 2014 blir det store året for selskapene som bidrar til at smarttelefonene fylles med enda mer innhold.- Det er innen mobilt internett det skjer, sier Tandberg-Johansen til avisen.

Nyheter
Børs