Ferdigsalat trolig kilde til salmonellasmitte

Mattilsynet mistenker at en salat fra Bama kan være årsaken til at 25 personer fra hele landet ble smittet av den sjeldne salmonellatypen Salmonella Coeln i oktober og november.

Salmonella-bakterie. AP Photo
Personlig økonomi

Smitten spredte seg over elleve fylker over hele landet, blant annet Rogaland, Oslo, Vestfold, Nordland og Troms. Nå viser Folkehelseinstituttets analyser av pasientintervjuene at smittekilden trolig stammer fra produktet «Baby Leaf Mix», melder Mattilsynet.Salatmiksen inneholder flere typer med små, importerte bladsalater og mistanken er rettet mot en av disse typene.Salatmiksen er ikke lenger i salg, men Bama understreker på sine nettsider at de tar mistanken alvorlig og har iverksatt flere tiltak.Bedriften presiserer at det ikke er funnet salmonella verken i råvarene eller ferdigvarene, men at tilsynets mistanke oppsto fordi flere av pasientene oppga å ha spist produktet. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi