Frp gir ikke opp osteseier

Regjeringen har ikke flertall for å endre den rødgrønne ostetollen. Fremskrittspartiet satser på at Venstre snur enda en gang.

Beaufort-ost. Foto: AP
Personlig økonomi

- Vi var som kjent imot overgangen fra kronetoll til prosenttoll da den ble innført av den forrige regjeringen. Det betyr imidlertid ikke at vi støtter en ensidig reversering av dette nå, sier næringspolitisk talsmann Pål Farstad i Venstre.Partiet fattet sin beslutning under gruppemøtet på Stortinget onsdag.- Jeg tror vi blir enige til slutt. Det er mange veier til Rom, sier Jørund Rytman (Frp) i Stortingets næringskomité til NTB.KrFs næringspolitiske talskvinne Line Henriette Hjemdal er glad for signalene fra Venstre.- Omleggingen av ostetollen gir bøndene økte inntekter og legger forholdene til rette for et godt jordbruksoppgjør. Vi ønsker ikke en reversering av tollsatsene og håper på en god dialog med regjeringspartiene om dette, sier hun til NTB.

Nyheter
Næringsliv