Halvparten synes jula var bedre før

En av to nordmenn lengter tilbake til tidligere tiders julefeiring, ifølge en ny undersøkelse.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

I en undersøkelse Norstat har gjort for Vårt Land svarer nesten 50 prosent «enig» på spørsmålet «Dersom noen på generelt grunnlag ga uttrykk for at 'jula var bedre før', hva ville din umiddelbare reaksjon vært, enig eller uenig?»47 prosent av de spurte er enige, 46 prosent er uenige, mens 13 prosent svarer «vet ikke». Jo lenger ut på landet du bor, desto større er sjansen for at du lengter tilbake til gamle dager, viser undersøkelsen.Lars Fredrik H. Svendsen, professor i filosofi, mener undersøkelsen viser at takknemlighet er en tapt dyd i dagens samfunn.- Vi må lære oss å bli takknemlige for det vi faktisk har og det vi får. Den jevne nordmann har i dag en levestandard som fortidens konger og dronninger bare kunne drømt om, sier Svendsen.Atle Sommerfeldt, biskop i Borg, tror materiell velstand i seg selv kan være årsak til at så mange lengter tilbake.- I dag er julens ting, både når det gjelder mat, pynting og selskapeligheter, mye mindre spesielt. Det er bare litt mer av det samme som vi gjør hele året. Derfor står det vi gjorde i julen før i glans, fordi den skilte seg mer ut fra hverdagene. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi