Kraftig revansj for John Fredriksen

Det ble oppgang for alle de 25 største investorene og børsrikingene på Oslo Børs sist uke. Men ikke alle har oppgang i 2013.

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
Personlig økonomi

Verdien på alle aksjene på Oslo Børs steg med 50 milliarder kroner til 1.955 milliarder kroner sist uke.Hovedindeksen steg 2,3 prosent på de to handelsdagene på Oslo Børs sist uke, fra 537,27 til ny all-time high på 549,7. Oppgangen i år er da på 23,8 prosent.For de 20 største investorene på Oslo Børs var det oppgang over hele linjen.John Fredriksen hentet inn igjen 1,75 milliarder kroner av de siste ukenes nedgang og stod igjen for halvparten av den samlede oppgangen for de 20. Det er likevel 2,55 milliarder kroner opp til toppen fra midten av november.Etter Fredriksen var det Kjell Inge Røkke som gjorde det skarpetssist uke, fulgt av Kristian Siem og Stein Erik Hagen. Olav Thon, som overførte aksjene sine til en stiftelse for noen uker siden, gjorde det på all-time high for OLT på 1.059 kroner. Ny all-time high er nå på 1.091 kroner.Vinnere og tapere i 2013 For 2013 er det da oppgang for alle, med unntak av Stein Erik Hagen og Kristian Siem. Hagen er på pluss når man tar med utbyttet, mens Siem er på vei ut av 2013 med mindre enn han gikk inn i året med.Før utbytte har aksjene til Stein Erik Hagen i Orkla falt med nesten 450 millioner kroner i verdi, mens aksjene til Kristian Siem har falt med over 800 millioner kroner i verdi.Vinneren er John Fredriksen. Verdien på aksjene han eier og kontrollerer på Oslo Børs har økt med over 15 milliarder kroner i verdi i år.Etter Fredriksen følger Jacob Stolt-Nielsen med en økning på 2,2 milliarder kroner og Ib Kunö med 1,7 milliarder kroner.Aksjene som Olav Thon nylig overførte til en stiftelse, har økt med 1,4 milliarder kroner i verdi i år.Jens Ulltveit-Moe har også lagt bak seg et godt år, med en oppgang på 1,2 milliarder kroner. Og i uken som gikk steg REC Silicon, mens REC Solar falt.Aksjene til de enkelte medlemmene i Wilhelmsen-familien har også økt med over 1 milliard kroner i verdi i år.De 25 rikeste Verdien på aksjene til de 20 rikeste er da på 126,7 milliarder kroner og med de 5 neste er det totalt snakk om aksjer for over 129,5 milliarder kroner.De 20 største norske investorene på Oslo Børs har da aksjer som tilsvarer 6,5 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens aksjene til de 25 rikeste tilsammen utgjør 6,6 prosent.

(Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste i 2012

Nyheter
Næringsliv