Millioner unndratt skatt i bruktbilbransjen

En kontroll utført av Skatt sør innenfor bruktbilbransjen i Vestfold har avdekket 70 millioner kroner i svart omsetning. - Nedslående, mener Skatteetaten.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Gjennom flere kontroller i år har Skatt sørs kontrollører oppdaget at flere aktører innen bruktbilbransjen i Vestfold driver sin virksomhet svart. Halvparten av de kontrollerte førte ikke regnskap i det hele tatt, og like mange har ikke levert inn næringsoppgaver eller omsetningsoppgaver.- Resultatene er nedslående og bekrefter våre mistanker om uryddige forhold i bransjen, sier Karl Olav Valen, avdelingsdirektør for kontroll og rettsanvendelse i Skatt sør.Den største enkeltsaken blant aktørene som er kontrollert dreier seg om 26 millioner kroner i omsetning som ikke er oppgitt til Skatteetaten.- Dette er svært alvorlige skatteunndragelser og noe av det verste vi har sett i regionen etter en bransjekontroll. Flere av aktørene vil bli politianmeldt, sier Valen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv