Norwegian-fly endelig på vei hjem fra USA

Ett av Norwegians to Dreamliner-fly som har stått fast i Florida, er endelig på vei over Atlanteren. 138 passasjerer som skal med et fly til Oslo, kommer først fram julaften.

Norwegians Dreamliner. Foto: Atle Straume.
Personlig økonomi

Et fly til Arlanda i Stockholm letter trolig senere mandag kveld, mens avgangen til Oslo først går julaften.Dermed rekker 282 passasjerer fram til København kvelden før kvelden, mens de 238 reisende som har ventet siden lørdag med å ta av i retning Stockholm, kommer til den svenske hovedstaden om morgenen julaften.Begge avgangene fra Fort Lauderdale er kraftig forsinket, og julefeiringen har hengt i en tynn tråd for mange av passasjerene.- Veldig uheldigFlyselskapet sier det er ekstra ille at det oppstår problemer så tett opptil høytiden.- Vi beklager på det sterkeste forsinkelsene som har oppstått. Det er veldig uheldig at dette har skjedd like før jul, og vi forstår at passasjerene har vært frustrert, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion i Norwegian til NTB.Problemet med de to Dreamlinerne fører også til noen følgeforsinkelser, noe som blant annet rammer Oslo-flyet.Mens flyet til Arlanda har beregnet avgang fra Fort Lauderdale klokken 15.30 lokal tid (klokken 21.30 norsk tid), må de 138 passasjerene som skal til Oslo, trolig vente til det gryr av dag julaften før de kommer seg av gårde.Etter Sølvguttene- Det flyet skulle gått 21.30, men har fått ny avgangstid klokken 6.30 om morgenen julaften, forklarer Mannion.Da er klokken allerede 12.30 hjemme i Norge, og med rundt ni timers flytid over Atlanteren, betyr det at flight 7032 lander på Gardermoen flere timer etter at Sølvguttene har sunget julen inn. Det synes Mannion er veldig trist.- Det er ekstra ille når sånne ting skjer rett før høytiden. Men vi står på, kundesenteret vårt jobber på spreng, og vi gjør selvfølgelig alt vi kan for å få folk hjem så fort som overhodet mulig, understreker hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv