Se opp for tvilsomt pinnekjøtt

Har du kjøp "Gilde pinnekjøtt av kjøttfyldige lam", bør du sjekke pakken.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Tirsdag denne uken måtte Nortura trekke tilbake flere tonn «Gilde pinnekjøtt av kjøttfyldige lam» merket EFTA104, på grunn av funn av mugg.Nortura vil minne dem som har kjøpt dette pinnekjøttet om å sjekke pakkene før butikkene stenger til jul.- Julemiddagen er et av årets viktigste måltid. Det er viktig at folk som har kjøpt det aktuelle pinnekjøttet sjekker kjøttet for mugg. På den måten kan de som er berørt få pengene tilbake og eventuelt kjøpe ny julemat før butikkene stenger til jul, sier konserndirektør Kjell S. Rakkenes i Nortura.Det er trolig en feil i pakkingen som har ført til at posene med pinnekjøtt ikke har blitt helt tette, slik at mugg dermed har utviklet seg i enkelte av dem.Feilen gjelder kun pakninger med 1 kilo «Gilde pinnekjøtt av kjøttfyldige lam», både røkt og urøkt, merket med EFTA 104.Vil informere bredt Det er de færreste som vil finne pinnekjøtt med mugg, og Nortura forsikrer at alle produkter uten mugg har vanlig Gilde-kvalitet.- Det er kun en liten andel av posene som har denne produksjonsfeilen. Vi har likevel valgt å trekke produktet i sin helhet fra markedet og informere bredt, slik at kunder ikke risikere å få julemiddagen ødelagt, sier Rakkenes.Da Nortura oppdaget feilen, ble det sendt melding om å trekke tilbake produktet fra butikkene. Dette ble gjort i løpet av tirsdag ettermiddag og onsdag morgen.Det skal ikke være pinnekjøtt av denne typen ute i butikkene nå.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi