Seadrill har senket Fredriksens børsformue med 5,6 mrd

Seadrill utgjør den største delen av John Fredriksens børsformue. Aksjen har falt 17 prosent siden toppen i september.

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
Personlig økonomi

Hovedindeksen steg 1,8 prosent, fra 527,68 til 537,27 sist uke. Verdien på alle aksjene på Oslo Børs steg med 37,5 milliarder kroner til 1.906 milliarder kroner.Oppgangen i år er da på 21 prosent.For de 20 største investorene på Oslo Børs var det blandet, med en liten nedtur for tre av største investorene på Oslo Børs; John Fredriksen, Kristian Siem og Kjell Inge Røkke. Nedturen sist uke sendte også Røkke ned i minus for året, men med utbyttet på 589 millioner kroner er han fremdeles i pluss.Olav Thon, som overførte aksjene sine til en stiftelse for to uker, gjorde det på all-time high for OLT på 1.059 kroner. Aksjen gikk ut av uken på omtrent samme nivå - ned 1 krone.Ned 4,3 mrdAksjene til John Fredriksen falt med nye 856 millioner kroner i verdi og dermed har verdien på aksjene hans på Oslo Børs falt med 4,3 milliarder kroner i verdi på en drøy måned.Fallet på 17 prosent siden toppen på 289 kroner den 4. september har senket verdien på Seadrill med 22,6 milliarder kroner. For Fredriksens del utgjør det 5,6 milliarder kroner.Seadrill er likevel opp over 18 prosent i år og Fredriksen har i tillegg hatt oppgang på andre områder. For året er aksjene hans blitt drøyt 13 milliarder kroner mer verdt.Bjørn Kjos har også hatt noen tøffe måneder, med Norwegian ned nesten 40 prosent fra toppen i begynnelsen av juni. Sist uke ga en liten opptur på 4 millioner kroner, men siden toppen er aksjene hans blitt 1 milliard kroner mindre verdt.De 25 rikeste Verdien på aksjene til de 20 rikeste er da på 123 milliarder kroner og med de 5 neste er det totalt snakk om aksjer for over 126 milliarder kroner.De 20 største norske investorene på Oslo Børs har da aksjer som tilsvarer 6,5 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens aksjene til de 25 rikeste tilsammen utgjør 6,6 prosent. (Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste i 2012

Nyheter
Næringsliv