Søndagens aksjetips

Hovedindeksen steg 1,8 prosent, fra 527,68 til 537,27 sist uke. Da er det 1,4 prosent opp til all-time high.

Tradere på børsen i New York - Foto: AP
Personlig økonomi

Uken ble mye bedre enn vi fryktet sist søndag. Fallet stoppet på 525-nivået, som var tidligere all-time high fra helt tilbake i 2007.Hovedindeksen steg 1,8 prosent, fra 527,68 til 537,27 sist uke. Da er det 1,4 prosent opp til all-time high.Den siste måneden er indeksen likevel ned 1,1 prosent, mens oppgangen så langt i år er på 21 prosent.Økt omsetningOppgangen mot slutten av uken kom på stigende omsetning og omsetningen økte fra 2,6 milliarder kroner i snitt hver dag til 3,5 milliarder kroner.Hovedindeksen brøt også tilbake over 530-532-nivået og sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt. I tillegg brøt RSI 50-nivået og den fallende trendlinjen.Fortsetter oppgangen da også gjennom den tekniske motstanden på 438 er det rom for videre oppgang til all-time high på 544,67. Da kan det rett og slett være nyttårsrallyet som har begynt.Det som fremdeles gjør oss litt usikre er bruddet på den stigende trendlinjen i RSI-chartet, som ofte er et tidlig signal om at det kan komme et nytt fall i hovedchartet. Vendingen opp og de små kjøpssignalene både i RSI- og i hovedchartet overskygger imidlertid dette på kort sikt.Oppsummert Tidligere har vi antydet at oppgangen kan fortsette etter en korreksjon, men forrige søndag var vi litt for pessimistisk.Ved korreksjoner ned er de viktigste, tekniske støttenivåene i chartet nå 525, 510 og 497. Fortsetter oppgangen til ny all-time high kan det bli moro både i romjulen og godt inn i det nye året.Videre oppgang bør fremdeles komme på stigende omsetning.

Nyheter
Børs