Vi spiser dobbelt så mye salt som vi bør

Nordmenn spiser i snitt dobbelt så mye salt som vi bør, og det blir ikke bedre i julen.

Personlig økonomi

Det melder Forbrukerrådet , som har gått igjennom saltinnholdet i en rekke matvarer.- Vi har sett på ulike produkter innen ferdigmat, middag og julemat, og saltinnholdet er gjennomgående høyt, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.På toppen av verstinglisten for juleprodukter med høyt saltinnhold er julesylten fra Gilde og Nordfjord, som begge inneholder 4 prosent salt. Like etter kommer Matmesterns kokte juleskinke og Nordfjords julemør med henholdsvis 3,5 og 3 prosent salt.- Mer enn tre fjerdedeler av saltet kommer fra bearbeidet mat. Vi ser at både gamle og nye produkter inneholder faretruende mye salt, sier Flesland.Hun mener Norge bør innføre en merkeordning for høyt saltinnhold, slik man har gjort i Storbritannia. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi