Henning Mankell er alvorlig kreftsyk

Den svenske forfatteren Henning Mankell er alvorlig kreftsyk og forteller åpent om angsten for å dø.

Henning Mankell. AP Photo
Personlig økonomi

- Jeg har bestemt meg for å skrive det akkurat som det er, skriver Mankell i et innlegg i Göteborgs-Posten.Den 64 år gamle forfatteren forteller hvordan han fikk påvist en kreftsvulst i nakken og venstre lunge for to uker siden, samt at det ble påvist spredning også andre steder i kroppen.- Min angst er svært stor, selv om jeg stort sett greier å kontrollere den, forteller han.Mankell vil regelmessig skrive om sykdomsutviklingen i Göteborgs-Posten framover.- Men jeg tenker å skrive ut fra livets perspektiv, ikke dødens, understreker han.Mankell er først og fremst kjent som forfatteren bak de populære krimbøkene om politietterforskeren Kurt Wallander, men har også skrevet en rekke ungdomsbøker, romaner, filmmanus og teaterstykker.Bøkene er oversatt til en rekke språk og har solgt i over 40 millioner eksemplarer verden over.Han har mottatt en rekke priser opp gjennom årene, blant dem den norske Rivertonklubbens internasjonale ærespris i 2012. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi