Lars Andreas Larssen er død

Skuespilleren Lars Andreas Larssen er død.

Lars Andreas Larssen i 1985. Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Skuespilleren Lars Andreas Larssen er død, 78 år gammel. Larsen døde etter lengre tids sykdom.- Han sovnet i dag morges rolig inn på Uranienborghjemmet i Oslo, omgitt av sin nærmeste familie, opplyste hans sønn Vetle Lid Larssen på Twitter onsdag formiddag.Lars Andreas Larssen er for det norske publikum kjent for en rekke roller opp gjennom årene på Nationaltheatret, på fjernsyn og i film. Han var også en aktiv og verbal samfunnsdebattant, og spesielt som forsvarer av det nordnorske.Han ble født på Melbu i Hadsel kommune i Nordland 27. mars 1935 og debuterte i 1958 på Folketeatret i Oslo. I noen år spilte han på Rogaland Teater i Stavanger før han i 1968 kom til Nationaltheatret hvor han siden var blant de bærende krefter.Han hadde en rekke store roller, blant annet i flere Ibsen-stykker, og tolket mange filmroller. Den første var i «Ni liv», mens den siste var i «Olsenbandens siste stikk».På TV-fronten deltok han som vis, gammel mann i «Fangene på fortet» og som rektor i familieserien «Borgen skole».I 2003 var symptomene på at Larssen var i ferd med å utvikle Alzheimer så merkbare at han måtte gi opp scenelivet. Hans tidligere samboer Monna Tandberg fortalte i 2007 om hans sykdom, i håp om å skape større åpenhet rundt den og for å hjelpe dem som er rammet og deres pårørende. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi