SMS-er påvirker ganglaget vårt

SMS-er påvirker måten vi går på, konkluderer australske forskere.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Forskerne lot et utvalg mennesker gå langs en 8,5 meter lang rett strek, først mens de skrev en SMS, deretter mens de leste en og til slutt uten mobil i hånden.Det å skrive SMS påvirker ganglaget aller mest og fører til at vi går saktere, at vi vingler mer og at risikoen for kollisjon med andre personer, lyktestolper, reklameskilt og andre gjenstander øker.Personer som skriver SMS mens de går, beveger også mer på hodet, noe som kan påvirke balansen, viser undersøkelsen som er gjengitt i tidsskriftet PLOS One.Forskernes konklusjon er derfor at folk som skriver SMS mens de går, kan utgjøre en sikkerhetsrisiko både for seg selv og andre. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi