Andresen: - Jeg er ikke imot skatt på formue

Investor Johan H. Andresen mener skatt på formue er helt greit.

Johan H. Andresen - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Forventningen til at Regjeringen vil endre eller fjerne formuesskatten, er stor i næringslivet, skriver Aftenposten. Saken står blant annet øverst på listen i NHO.Les også: Ringnes: - Det kan endres med et pennestrøk- Jeg er ikke imot skatt på formue. Jeg synes bare "formuesskatten" på arbeidende kapital ikke er positiv for arbeidsplasser og verdiskapning. Formuesskatt på annen formue er greit, sier Johan H. Andreasen til avisen.Både Høyre og Fremskrittspartiet har programfestet at de skal fjerne formuesskatten, men de har foreløpig ikke villet love å ta hele skatten denne perioden.- Effektene av formuesskatten er størst på små- og mellomstore bedrifter, ofte unoterte, svært ofte familiebedrifter. Disse er som kjent også de bedriftene som sørger for de aller fleste nye arbeidsplassene i næringslivet, sier Andresen til Aftenposten.Ifølge Kapital har Andresen en formue på 22 milliarder kroner.

Nyheter
Næringsliv