Børsrikingene Fredriksen og Hagen falt 828 mill. kroner

Det ble en god uke for flere av de største investorene og børsrikingene på Oslo Børs, men ikke for John Fredriksen og Stein Erik Hagen.

Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

Verdien på alle aksjene på Oslo Børs steg med 20 milliarder kroner til 1.964 milliarder kroner sist uke.Hovedindeksen steg 2,4 prosent sist uke, fra 535,73 til 548,6. Da er er den ned bare 0,16 poeng siden nyttår og de siste 12 månedene er oppgangen på 18,2 prosent.De to største investorene fikk det tungt og aller tyngst ble det for Stein Erik Hagen. Verdien på aksjene hans på Oslo Børs falt med 611 millioner kroner.Det ble også tungt for John Fredriksen som fikk aksjeverdiene på Oslo Børs barbert med 217 millioner kroner. Da er nedgangen på over 3 milliarder kroner siden nyttår og 5,6 milliarder kroner siden midten av november.For de andre som fikk verdiene redusert var det mindre justeringer, og da bare for medlemmene i Wilhelmsen familien og Jens Ulltveit-Moe.Jacob Stolt-Nielsen fortsatte å gå mot strømmen akkurat som han gjorde i fjor på samme tid, og verdien på aksjene hans steg med pene 368 millioner kroner. Aksjene hans i Stolt-Nielsen har ikke vært mer verdt siden HegnarOnline begynte å følge utviklingen blant det største investorene på Oslo Børs i desember 2012.I denne perioden har verdien økt med 4 milliarder kroner til knapt 8,4 milliarder kroner. Og 1,2 milliarder er kommet til siden nyttår!Oppgangen i Opera hjalp Ole Peter Lorentzen og Kari Stautvold, mens oppgangen i REC Solar sendte Øystein Stray Spetalen videre opp og forbi milliarden i aksjer på Oslo Børs.De 25 rikeste Verdien på aksjene til de 21 rikeste er da på 125,4 milliarder kroner og med de 5 neste er det totalt snakk om aksjer for over 128,3 milliarder kroner.De 21 største norske investorene på Oslo Børs har da aksjer som tilsvarer 6,4 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens aksjene til de 26 rikeste tilsammen utgjør 6,5 prosent.

(Tallene er i millioner kroner)Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste i 2013

Nyheter
Næringsliv