De dårligste tallene siden eurokrisen

- Vi må tilbake til 4. kvartal 2011, da eurokrisen herjet, for å finne en lavere indeks, slår forteller sjeføkonomen Steinar Juel.

Steinar Juel. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

Tirsdag morgen kom nye tall som viser at den norske forbrukertilliten (den kvartalsvise trendindikatoren) fortsatte noe ned i årets første kvartal. Det skjer etter et fall gjennom hele fjoråret.Nordeas sjeføkonom Steinar Juel er ikke overrasket over tallene.- Førstekvartalstallene kom nå i dag morges og de viser at den sesongkorrigerte hovedindeksen falt til 15,9, ned fra 18,0 i fjorårets siste kvartal. Underindikatorene er ikke sesongjusterte, og derfor vanskelig å tolke, men vanligvis er det folks vurderinger av landets økonomi, og ikke egen økonomi, som varierer mest, skriver Juel i dagens rapport.- Vi må tilbake til 4. kvartal 2011, da eurokrisen herjet, for å finne en like lav, eller litt lavere forbrukertillitsindeks, slår sjeføkonomen fast.- Nå er krisene internasjonalt sterkt redusert. Nedgangen i forbrukertilliten nå har nok sammenheng med avmattingen i norsk økonomi, sier Juel.Nordeas sjeføkonom understreker at markedet ikke pleier å reagere på den norske forbrukertillitsindeksen.