Posten vil gjøre det enklere for netthandlere

Posten Norge ønsker å heve verdigrensen for pakker som skal fortolles forenklet fra 1.000 til 5.000 kroner.

Dag Mejdell - Foto: Finansavisen
Personlig økonomi

- Vi ønsker å gjøre det enklere og billigere for netthandlerne å fortolle, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten.Derfor foreslår Posten å heve verdigrensen for hvilke pakker som skal fortolles forenklet fra 1.000 kroner til 5.000 kroner.- Det kan spare norske netthandlere for 17 millioner kroner. Vi mener en enklere tollbehandling vil gagne det norske folk mer enn å øke frigrensen på vareimport ut over 200 kroner, sier Mejdell.I fjor sparte norske netthandlere 84 millioner kroner på den forenklede fortollingen av varene, ifølge Posten. Dersom verdigrensen økes til 5.000 kroner, vil så godt som alle pakker til privatpersoner fra utlandet komme inn under ordningen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv