Frontene skjerpes i lønnsoppgjøret

Etter snaue tre uker med forhandlinger går det mot brudd i meklingen mellom Norsk Industri og Fellesforbundet. Resultatet kan bli en streik i industrien fra onsdag morgen.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Et meklingsbrudd i denne fasen av frontfagsoppgjøret er ikke så dramatisk som det kanskje kan høres ut som. Bruddet utløser nemlig en ny - og endelig - meklingsfrist.Først når meklingen bryter sammen i denne siste fasen, blir det konflikt. I tråd med retningslinjene settes fristen fire dager fram i tid, til midnatt tirsdag.PensjonDet er vanskelig å si hvor stor streikefaren er, for vanskelige temaer som lønn og forhandlingsrett om privat tjenestepensjon er kun overfladisk behandlet.Først når meklingsfristen nærmer seg, vil det bli klart for partene om det er reell fare for konflikt eller ikke.

Nyheter
Næringsliv