EU vil ha tak på kredittkortgebyrer

EU-parlamentet stemte onsdag for et tak på kredittkortgebyrer på 0,3 prosent per transaksjon.

Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Bankene krever gebyret fra bedrifter, som i mange tilfeller overfører kostnadene til kundene.EU vil også sette et tak på bruk av vanlige betalingskort på 0,2 prosent.- Et tak på kreditt- og betalingskort vil gjøre transaksjoner betydelig rimeligere, noe som betyr at bedrifter kan slutte med å legge dette gebyret til prisen på sine produkter, sier Monique Goyens i den europeiske forbrukerorganisasjonen BEUC.Ifølge EU-kommisjonen vil taket som foreslås, nesten halvere gebyrene som tas i dag. Det er stor variasjon i gebyrene fra land til land.Dersom Unionens 28 medlemsland nå sier ja til forslaget, skal det tilbake til EU-parlamentet etter valget i mai. (©NTB)

Nyheter
Børs