Flyklagenemnda behandlet på sitt siste møte 45 klager mot Norwegian. Kun tre av klagerne fikk medhold, men ikke på grunn av forsinkelser, ifølge tall somhar innhentet.Nesten alle klagerne har oppgitt at de ble forsinket i mer enn ett døgn. Nemnda mener de ikke har rett til kompensasjon.– Den feilen som forsinket disse passasjerene, var så uventet og oppsto så plutselig at Norwegian ikke må betale denne erstatningen, sier Flyklagenemndas administrasjonsleder Rolf Forsdahl.Han legger til at klagere i slike situasjoner sjelden har forståelse for at flyselskapene som regel slipper erstatningsansvar.Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen er fornøyd med utfallet i disse sakene og viser til at nemnda følger EUs regelverk. Norwegian har likevel gitt kompensasjon til tusenvis av forsinkede passasjerer selv om de ikke har hatt rett på det, legger han til. (©NTB)