- De i offentlig sektor får nok. Men jobber du i privat sektor, må du regne med å jobbe vesentlig lenger og spare til pensjonisttilværelsen - hvis du ikke har muligheten til å selge hytter og hus, og det gjelder nok de færreste, sier Jon M. Hippe, daglig leder ved Fafo til Dagbladet.Ifølge en fersk rapport fra Fafo, utarbeidet på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet er det betydelig behov for individuell pensjonssparing for flere grupper - hvis de ikke jobber utover 67 år eller blir med i bedre tjenestepensjonsordninger, ifølge Dagbladet.- Mange kan få mindre enn de forventet. Selv om 67 år ikke lenger er den pensjonistalderen vi skal forholde oss til, er det fortsatt referansepunktet for mange, sier Hippe til avisen.Han forteller at store grupper privat ansatte vil måtte regne med å få en pensjon som er langt under to tredjedeler av livsinntekten, også når de jobber utover 67 år.