Hackere fikk tilgang til 145 mill. eBay-kontoer

Hackerangrepet mot eBay var trolig det nest største i amerikansk historie. Datatyvene fikk tilgang til informasjon om 145 millioner kontoer.

Ebay - Foto: AP

Auksjonsnettstedet eBay har bedt alle sine kunder om å bytte passord etter angrepet. I tillegg til beskyttede passord fikk hackerne tilgang til navn, epostadresser, fødselsdatoer, bostedsadresser og telefonnumre.– Bytt passord– Vi har ingen bevis for at angrepet har fått noen virkning for våre kunder. Vi vet ikke at de har dechiffrert passordene, for det er noe som er veldig vanskelig å gjøre, sier eBays talsperson Amanda Miller.eBay oppfordrer likevel sine brukere til å bytte passord. Universitetslektor Gisle Hannemyr ved Universitetet i Oslos Institutt for informatikk sier det er lurt å følge oppfordringen.– Jeg har i hvert fall byttet passord på min eBay-konto. Det er en god forholdsregel å ta, sier han til NTB.