Andersen viser i sitt forslag til at både Frp, KrF og Høyre tidligere har tatt til orde for å opprette et slikt ombud, skriver . – Derfor håper og tror jeg at det vil være flertall for dette på Stortinget nå. Jeg sloss for dette i regjering, men Arbeiderpartiet var ikke til å rikke. Opposisjonen var på banen og hevdet at et Nav-ombud må på plass, og det hadde de rett i, sier Andersen til avisen. Erlend Wiborg (Frp) sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Han sier at det ikke skal stå på Frp i denne saken. Wiborg er overveldet over hvor mange Nav-bruker som har kontaktet ham siden han ble nestleder i stortingskomiteen. – Jeg får mellom fem og sju henvendelser hver eneste dag. Flere hundre har tatt kontakt. Mange får ikke oppfylt sine rettigheter fordi Nav-systemet er så tungrodd og komplisert, sier han. (©NTB)