I en fersk oppdatering uttrykker Odin-forvalter Vegard Søraunet begeistring over det han kaller en fantastisk kontrakt for ett av selskapene i sin Sverige-portefølje.Loomis har tegnet en avtale med storbanken Bank of America i USA om å drifte kontanthåndtering fremover, på 30 ulike steder.
Søraunet mener avtalen setter fart på outsourcing-trenden Odin tror vil tilta i styrke de kommende årene.- Det som gjør Loomis-caset interessant, er oppfatningen av en negativ strukturell trend om at en større andel av betalinger skjer elektronisk, enten ved mobil, data eller andre løsninger preger verdivurderingen av selskapet. - Mange hevder at kontantsamfunnet er i ferd med å forsvinne, men motstridende nok har samtidig kontanter i sirkulasjon, både i Europa og USA, hatt god vekst de siste ti årene, sier han. Denne kombinasjonen har ifølge Søraunet gjort prisingen av Loomis attraktiv. - Utenlandske investorer har nå fått opp øynene, og en reprising er i ferd med å skje. Virksomheten i USA har gått bra, men jeg har ventet på at en større kontrakt skulle komme. - Dette er svært positive nyheter for selskapet, sier Søraunet.Odin fikk sine første aksjer i Loomis ved utskillelsen fra Securitas i 2008. - I 2009 kjøpte vi en større andel av dagens posisjon og utviklingen har vært god i løpet av den perioden vi har eid aksjen, skriver Søraunet, og viser til en avkastning på 217 prosent. Forvalteren viser til god historisk track record i form av marginforbedringer og kapitalavkastning, gode fremtidsutsikter i form av økt outsourcing fra amerikanske banker og en attraktiv prising. - Det som mangler er organisk topplinjevekst. Vi tror kapitalmarkedsdagen i slutten av september vil fokusere på dette, avslutter han.Fondet hadde ved utgangen av mai 3,32 prosent av sine midler investert i Loomis.Odin Sverige hadde per 31/5 en avkastning på 4,0 prosent hittil i år, mot 4,83 prosent for OMX Stockholm Benchmark - referanseindeksen.Ellers ligger fondet foran referansen på alle målepunkter, 1,3,5 og 10 år. Det siste året har fondet steget 30,5 prosent, mot 22,4 prosent for referanseindeksen.De fem største investeringene i fondet er (per 31/5) Beijer Alma B (6,65 prosent), Sweco B (5,69 prosent), Addtech B (5,60 prosent), Autoliv (5,58 prosent) og Indutrade (5,16 prosent).