Delphi-forvalter bull på DNB

Øyvind Fjell i Delphi herjer videre i aksjemarkedet. Nå har han kjøpt seg opp i to av profilene på Oslo Børs.

Øyvind Fjell. Foto: Jone Frafjord/Finansavisen.
Personlig økonomi

Forvalter Øyvind Fjell i Delphi Nordic har lenge utmerket seg positivt med avkastningen i sitt Delphi Nordic.Trenden fortsatte i mai.Fondet steg nye 5,3 prosent i løpet av måneden, mot 1,7 prosent for referanseindeksen VINX Benchmark Cap.Så langt i år leder han med 12,4 vs. 6,7 prosent avkastning.Revansje for teknologiDet siste året har Delphi Nordic steget solide 43,9 prosent, mot 28,6 prosent for referansen.Avkastningen (annualisert) er godt over referanseindeksen over både tre, fem og ti år.I sin mai-oppsummering forklarer Fjell børsoppgangen i nordiske aksjemarkeder med at situasjonen i Ukraina så ut til å stabilisere seg, i tillegg til at makrotall fra den kinesiske økonomien "for første gang på lenge kom inn mer positivt enn markedet forventet". - Positivt var det også at den negative utviklingen vi har sett i deler av markedet, mest tydelig knyttet til vekstaksjer innenfor teknologi og bioteknologi, delvis ble reversert i løpet av måneden, skriver han.Vinneren steg 21 prosentIfølge forvalteren bidro aksjer på tvers av flere ulike sektorer som positive bidragsytere mot indeks. - Med en oppgang på 21 prosent i mai, fikk Vestas igjen "bestemannspremien". Aksjen har steget pene 78 prosent hittil i år. Vi ser fortsatt oppside for selskapet på lang sikt, drevet av økende grad av interesse for fornybare energikilder, samt et betydelig forbedringspotensial på kostnadssiden.- Danske Genmab og norske REC bidro for øvrig positivt til avkastningen igjen, etter å ha lagt et par slitsomme måneder bak seg. Vi er i økende grad positive til begge to, selv om veien til målet kan være noe ruglete iblant, forteller Fjell.Kjøpte DNB og REC Solar Fondet fortsatte å kjøpe seg opp "meget selektivt i noen selskaper" i mai, deriblant i NKT, Bakkafrost og REC Solar.- Samtidig reduserte vi noe i blant annet Vestas etter god utvikling, samt i de svenske bankene Swedbank og SEB. De to sistnevnte ble redusert til fordel for norske DNB, som nå er blant fondets største posisjoner. - DNB ser svært attraktivt priset ut sammenlignet med svenske konkurrenter, samtidig som vi tror at DNB vil kunne betale ut til dels betydelig mer utbytte til aksjonærene enn det som ligger i dagens estimater, avslutter Fjell.De fem største postene i Delphi Nordic er (per 31/5) Vestas Wind Systems (6,59 prosent), DNB (6,42 prosent), Pandora (6,37 prosent), NKT Holding (5,68 prosent) og Novo Nordisk (5,24 prosent),Følg Hegnar.no på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi