I det kommende statsbudsjettet vil regjeringen i tillegg doble bunnfradraget fra én til to millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.Dette er i så fall den største reduksjonen i formuesskatten siden 2000.– Vi har mye å gå på ved å øke bunnfradraget og redusere satsen, sier Frps skattepolitiske talsmann Hans Andreas Limi til avisen.Limi kaller de to forslagene for høyst aktuelle og realistiske, og ser for seg reduserte skatter også på andre områder.– Mange bedrifter sier at det er viktigere å gjøre noe med formuesskatten framfor selskapsskatten. Sannsynligvis må det bli en kombinasjon, sier han.
Refser Ap-ønske
Samtidig er Jensen oppgitt over at Ap-topp Lisbeth Berg-Hansen sier hun ikke klarer å betale formuesskatten med bare stortingslønna.Den tidligere fiskeriministeren sa til Dagens Næringsliv torsdag at hun ønsker å endre formuesskattens innretning. Sammen med sine tre barn eier hun 11 prosent av storoppdretteren Sinkaberg-Hansen gjennom JMJ Invest, og får et utbytte på 3,8 millioner kroner etter fjoråret.– Hva vi tar ut av JMJ Invest, har vi ikke helt klart, men noe må vi ta ut for å betale formuesskatten. Det holder ikke med stortingslønn, for å si det sånn, da blir det ikke noe til salt i maten, sa Berg-Hansen.I Dagbladet fredag spør Siv Jensen om det er en egen moral for Ap-toppene etter at partiet i valgkampen i fjor høst hevdet at formuesskatten var skatteamnesti for de rike, og at norsk næringsliv ikke var rammet av dette.– Da sa Jens Stoltenberg: «Å fjerne formuesskatten er et treffsikkert grep for å øke forskjellene. De rike får mer.» Da virker det merkelig at Lisbeth Berg-Hansen plutselig vil endre noe partiet har vært så bastant på å beholde, sier Jensen til Dagbladet.Overfor Dagens Næringsliv sa Berg-Hansen riktignok at formuesskatten er den eneste skatten som treffer de aller rikeste. Hun er tilhenger av fordelingseffekten, men ønsker mer likebehandling. (©NTB)