Berntsen står støtt på Statoil, Hydro og Orkla

Analysesjefen i Netfonds gjør det mye bedre enn børsen. To aksjer får et sterkere favorittstempel.

Personlig økonomi

NetfondsXtra fikk en avkastning på 3,0 prosent i juli. Det samlede resultatet var 4,5 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen (OBX).NetfondsXtra er opp 23,6 prosent hittil i 2014, 12,6 prosentpoeng bedre enn Oslo børs.Porteføljen er opp 30,9 prosent siste 12 måneder. Dette er 8,6 prosentpoeng bedre enn referansen.Utbytte, Statoil og Norsk Hydro har bidratt mest til analysesjef Roger Berntsens avkastning de siste 12 månedene.Ved utgangen av juli var de tre største postene i porteføljen Statoil, Norsk Hydro og Orkla, med en vekting på hhv. 29,6 prosent, 22,9 prosent og 20,7 prosent.Jekker opp Statoil og Orkla Orkla gjorde det relativt sett best av Berntsens aksjer i juli. Aksjen steg 13,9 prosent i perioden, mens Cermaq var svakest med en nedgang på 5,9 prosent.- Porteføljen er uforandret fra forrige måned. Dog vi har solgt tegningsretter i Det norske oljeselskap, og reinvestert provenyet i eksisterende portefølje. - Vi har for øvrig oppjustert kursmålet vårt i Statoil til 250 kroner, og Orkla til 65 kroner. Dette er dog i tråd med det vi tidligere har varslet, skriver Berntsen i en fersk rapport.Statoil faller torsdag én prosent til 172,90 kroner på Oslo Børs, mens Orkla trekker ned 0,3 prosent til 53,85 kroner.Berntsen ser dermed en oppside på hhv. 45 og 21 prosent i de to aksjene.Ser ytterligere oppside Foruten de tre største postene har Berntsen 10,8 prosent i Norwegian, 6,9 prosent i Det norske og 2-2,5 prosent i både Cermaq, Lerøy, Marine Harvest og Kongsberg Gruppen.Berntsen har ikke byttet ut aksjer siden desember i fjor, da Algeta forsvant ut til fordel for Hydro.Analysesjefen mener dessuten at porteføljen hans har et oppsidepotensial på 27 prosent de neste 12 månedene. Dette er 9 prosent mer enn det han ser for seg at Oslo Børs (OBX-indeksen) har.Følg Hegnar.no på Facebook her!