Denne kan lett påføre deg erstatningskrav i millionklassen

Salget av kameradroner har eksplodert og bare et fåtall er klar over hvilket ansvar de har når de flyr disse dronene.

Personlig økonomi

Over 10.000 nordmenn har kjøpt kameradrone, men kun et hundretalls har tegnet spesifikk ansvarsforsikring. De risikerer dermed å stå personlig ansvarlig ved skade på person eller eiendom, skriver Finansavisen i dag.Nå kommer ikke en slik drone så veldig langt på egen hånd, men det finnes utstyr som gjør det mulig å fly en drone 20 kilometer ved hjelp av kamera og skjerm. Og på en slik tur kan den forvolde stor skade.Noe å tenke påBeregninger utført for Finansavisen av ingeniør Gunnar Rokseth i bransjeorganisasjonen for Ubemannede luftfartøy i Norge (UAS Norway) viser at en drone på 2,5 kilo, ved et fall fra 100 meter, har en anslagskraft ti ganger så stor som en profesjonell fotballspillers straffespark. En drone på avveie kan dermed få fatale følger. I verste fall kan det være snakk om skader for millioner. Og siden ansvarsforsikringene sjelden dekker mer enn opptil 1 million kroner kan piloten eller den ansvarlige bli sittende igjen med restkravet.- Den fremste faren er risikoen for alvorlig personskade dersom de faller ned, hvilket kan være ekstremt kostbart, sier operational manager Anders Berthinussen i forsikringsselskapet Van Ameyde til avisen.Flere nyheter Trøblete år med Tesla Nytt Apple-kit skaper tvil om personvern Svak aktivitet og dystre utsikter på nyboligmarkedet