- Kongsberg Automotive har betydelig oppside

Delphi-forvalter Espen Furnes lå på etterskudd i juli, men satset på tre nye aksjer.

Espen Furnes. Foto: Finansavisen.
Personlig økonomi

Juli ble en svak måned for Delphi Europe og forvalter Espen Furnes.Fondet falt 2,8 prosent, mens referanseindeksen MSCI Europe NR gikk tilbake 1,2 prosent.Så langt i år (per 31/7) ligger Furnes likevel foran markedet - 5,55 vs. 5,36 prosent.Forvalteren trekker frem farmasi og forsyning som vinnersektorene så langt i år, mens industri og media har trukket ned.Ser lyst på PeugeotI resultatsesongen har kanskje Peugeot stått for den største positive overraskelsen for Furnes. - Tallene for 2. kvartal var vesentlig sterkere enn forventningene, og selskapet tjener igjen penger. Mens de fleste bilprodusenter øker modellutvalget kraftig, er Peugeot i ferd med å redusere utvalget med nesten 50 prosent. - Peugeot ønsker å produsere biler med høyere kvalitet og mer utstyr, fremfor utallige varianter. Vår vurdering er at det nye produktspekteret er det beste på 20 år, og vitner om betydelig pragmatisme hos den nye ledelsen. Vi ser lyst på fortsettelsen, skriver han.Tre nykommereFurnes gikk inn i tre nye selskaper i juli: Britiske Reckitt Benckiser (RB), britiske Capita og tyske Henkel AG & Co..- RB er en betydelig leverandør av merkevarer til matvarekjedene, og spesielt store på vaskemidler. Selskapet har måtte tåle lavere vekst de siste årene, men en sterk ledelse har nå satt i gang flere tiltak for å øke marginene. - Det planlegges blant annet å skille ut farmasidivisjonen for å synliggjøre de underliggende verdiene i selskapet ytterligere, skriver forvalteren.Tre norske favoritter Samme Furnes trekker i Finansavisen i dag frem Norsk Hydro, RCCL og Kongsberg Automotive (KOA)som sine norske favoritter.Sistnevnte oppgis til og med å ha «betydelig oppside».- KOA er meget godt posisjonert innenfor sine nisjer, og fortsetter å vinne nye kontrakter , sier han. Ingen av de tre aksjene er i Furnes sin egen Europa-portefølje, men Norsk Hydro er 5. største post i Delphis Norge-fond. Dessuten er både Delphi Norge og Delphi Nordic inne i RCCL og Kongsberg Automotive.De fem største investeringene i Delphi Europe er (per 31/7): Shire (4,01 prosent), Vestas Wind Systems (3,62 prosent), Ferrovial (3,49 prosent), Danske Bank (3,25 prosent) og Pandora (3,23 prosent).Følg Hegnar.no på Facebook her!