Listeria-pølse solgt på danskebåten

Kjøttprodukter fra Jørn A. Rullepølser ble solgt og servert på DFDS-båtene mellom Oslo og København fra april.

Personlig økonomi

Varer fra den danske produsenten er nå trukket fra markedet etter funn av listeria.Kjøttpålegget ble solgt i skipets butikk og restauranter fra 28. april. I tillegg ble det servert varer fra den samme produsenten i morgenbuffeten, opplyser DFDS Seaways. Det ble iverksatt gransking etter at tolv personer døde i Danmark etter å ha spist kjøttpålegg infisert med listeriabakterier. Den danske Fødevarestyrelsen, som tilsvarer det norske Mattilsynet, har konkludert at smittekilden er kjøttpålegg, blant annet sylterull og røkt mørbrad, fra produsenten Jørn A. Rullepølser A/S.Ifølge Mattilsynet er det foreløpig ingen indikasjoner på at slikt pålegg er solgt videre til Norge, skriver VG.– Vi har ikke fått melding om det, og det pleier vi å få ganske kjapt, sier veterinær og fungerende seksjonssjef Turid Berglund i Mattilsynet.Color Line og Fjord Line sier til avisen at de ikke har solgt eller servert kjøttproduktene på sine båter. (©NTB)