Nerdrum må i retten igjen

Kunstner Odd Nerdrum må i retten igjen 2. september. The Nerdrum Institute har saksøkt ham for 23 millioner kroner.

Odd Nerdrum. Foto: Scanpix
Personlig økonomi

Bakgrunnen for søksmålet er at Nerdrum i 2009 inngikk avtale med The Nerdrum Institute, skriver Dagens Næringsliv.Avtalen gikk ut på at instituttet skulle formidle, markedsføre og ha enerett på å selge Odd Nerdrums kunst i ti år. I november 2012 fikk instituttet beskjed fra Nerdrums kone Turid Spildo om at Nerdrum ønsket å avbryte samarbeidet. Spildo skrev i brevet at Nerdrum ikke var fornøyd med antall museumsutstillinger som instituttet hadde bidratt til, og hun skrev videre at «vi ønsker ikke en opprivende rettssak om dette».Det er satt av to dager til rettssaken, som starter i Larvik tingrett 2. september. (©NTB)