Nordnets tre nye superfond

- Vi gjør dette i stedet for å kjøpe dyr reklame, sier Anders Skar.

Anders Skar. Foto: Nordnet.
Personlig økonomi

3.000 kunder har tegnet seg for over 100 millioner kroner siden Nordnet tidligere i sommer lanserte Norges første aksjefond helt uten kostnader, Nordnet Superfondet Norge.Fondet er et indeksfond som følger utviklingen til OBX-indeksen på Oslo Børs.Nå gjør nettbanken tilsvarende kostnadsfrie aksjefond som følger det svenske, danske og finske aksjemarkedet tilgjengelig for norske fondskunder. Alle fond forvaltes av svenske Öhman Fonder.- Superfondene har vært en fantastisk suksess i alle våre nordiske markeder. Kundene elsker produktet. Det er utrolig moro å dra nytte av vår nordiske plattform, og lansere en hel nordisk familie med superfond, sier daglig leder Anders Skar i en pressemelding. - I stedet for dyr reklame Nordnet dekker alle kostnader i forbindelse med forvaltning av fondene. Banken understreker at den ikke tjener noe på fondene, men gjør dette for å lokke til seg nye kunder.- Vi har heller valgt å bruke våre markedskroner på å lage markedets beste fondsprodukt i stedet for å kjøpe dyr reklame. - Lokkeprodukter har historisk vært mer vanlig i andre bransjer enn bank- og finans, men konseptet er ikke nytt, det har for eksempel vært gratisfond i det svenske markedet i flere år, forteller Skar. Det svenske fondet følger indeksen OMXSBGI, som er en bred indeks med ca. 70 aksjer. Det danske fondet følger OMXC20, mens det finske følger OMXH25. Fondene handles i lokal valuta (SEK, DKK og euro) og Nordnet veksler automatisk for kundene. Når veksling skjer automatisk, er forskjellen på kjøps- og salgskurs (spreaden) 0,25 prosent hver vei.Følg Hegnar.no på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi