Solberg: - Skattene i Norge skal ned

Statsminister Erna Solberg (H) slår fast at skattene i Norge skal senkes, men vil foreløpig ikke si om det vil vises i statsbudsjettet for neste år.

Høyre-leder Erna Solberg (t.v.) og Frp-leder Siv Jensen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
Personlig økonomi

Befolkningen vil oppleve en generell nedgang i skatte- og avgiftsnivået, sier Solberg til VG, men kan ikke love at dette vil skje i statsbudsjettet for 2015.Statsministeren sier også at regjeringen ikke har planer om å fjerne noen av fordelene for elbilistene i det kommende budsjettet.– Vi la til grunn i klimaforliket at fordelene vil bestå fram til 2017 eller til vi har passert 50.000 biler. Det har vi ikke gjort ennå.Hun varsler også at det kan komme en ny skattereform ettersom Scheel-utvalgets utredningsarbeid om bedriftsskatten også kan få konsekvenser for personbeskatningen.– Vi får se hva Scheel-utvalget kommer med i november. Det kan få konsekvenser for våre vurderinger av personskatten, så det kan hende vi må ta en bredere skattedebatt. (©NTB)