Studenter går kraftig i minus

En gjennomsnittsstudent som kun lever på studiestøtte, går med om lag 3.500 kroner i underskudd hver måned, ifølge en undersøkelse.

Friske Studenter - Foto - iStock
Personlig økonomi

Undersøkelsen Ung 2014 er gjennomført av Nordea. Forbrukerøkonom Elin Reitan i banken sier til Finansavisen at hun frykter at utviklingen kan skape et klasseskille.– I Norge skal det være utdanning for alle, men det viser seg at det bare er de som får støtte hjemmefra og/eller jobb som kan skaffe seg god utdanning, sier hun.Studiestøtten beregnes for ti måneder i året, og studenter kan tjene opptil 150.000 kroner før Lånekassen begynner å avkorte støtten.Leder Anders Kvernmo Langset i Norges Studentorganisasjon sier til avisen at han ikke er mot at studenter jobber ved siden av studiene, men at dårlig økonomi kan forklare hvorfor så mange studenter ikke fullfører studieløpet sitt.42 prosent av dem som startet studieløpet sitt i 2001/2002, hadde ikke gjennomført graden sin ti år senere, opplyser Langset.